No more snow, please!

publicerat i Family living ❤️;
Jag är så taggad inför våren nu. Jag är klar med vintern, typ igår! Jaha, vad har vi gjort i helgen då?
I lördags tog vi "sovmorgon" till 8. JO, det är sovmorgon för oss som annars blir väckta av Spencer vid 6:30-7:00. Vi gräddade våfflor till frukost, städade hemmet och sedan gick vi på promenad i det fina vädret. Vi passade på att gå förbi akademibokhandeln för att kolla in bokrean och jag hittade en bok med vegetariska rätter på 30 minuter. Kidsen hittade också varsin bok.
På eftermiddagen bestämde kidsen att vi skulle göra egna pizzor till middag, så det fick bli en tur till affären. Sam har beredska t.o.m torsdag, så vi fick åka i hans bil eftersom han har ställt min bil på jobbet.. Vi har såklart ställt ur barnens bilstolar så de åkte inte olagligt! 😉 Jag gillar verkligen priusen, så jag ogillar passaten starkt. SÅ trång i baksätet..
Vi avslutade dagen med pizza framför "Fantastic beasts and where to find them" oooooch jag somnade, såklart! 🤣
Igår gick jag med de stora till simskolan. Matilda har blivit en riktig hejjare på att simma och hon är så duktig på att ta instruktioner. Ollie har också blivit mycket bättre, men han är som en studsboll och har inte riktigt samma fokus som Matilda. Han har blivit mer trygg i vattnent och kan dyka rätt länge utan att hålla för näsan. Jag är så himla stolt över mina stora! Lite kul att de är nästan 2 huvuden kortare än alla andra, fast de är i samma ålder.
Sam och Spencer hämtade upp oss och vi åkte till Heron för att kika lite i Mio-butiken. Vi behöver ha fler lakan, men ordningen var katastrofal så jag hittade inga kuvertlakan i rätt dimension (210*200 cm) så det fick vara. Vi käkade lunch istället och köpte eltandborstar till kidsen.
När vi kom hem igen kom svärfar och tog med sig Matilda ned till stan där hon fick välja födelsedagspresent. Hon köpte en knallrosa vårjacka, glittrig slime och fika till familjen 😊
Sedan var helgen över efter middagen och kvällsbestyren.. Det går lite för fort!
 

2017-02-24

publicerat i Family living ❤️;
Lyxade till fredagen med lunchdate med maken, på Nancy's såklart! Dock provade vi den i Kringlan eftersom det satt en person där som skulle gjort hela lunchen mindre trevlig.. Vi blev iaf glatt överraskade av att de i Kringlan är minst lika bra som originalet!
Efter jobbet kom Sam med kidsen och vi promenerade in till stan där jag hade lovat Ollie att få köpa godis för hans pengar som han fick av Michelle för en vecka sedan, plus lite skrammel han hittat i jackfickan osv (totalt 37 kr). Han valede att köpa ett surprise-ägg (typ som kinderägg, fast med godis + liten leksak i) och så fick han ett litet bidrag ifrån mig också, så att han kunde köpa likadana till sina syskon. Med annat tema då, såklart.
När vi kom hem ville de ha toast till middag framför "The amazing Spiderman", och jag somnade typ 19:30 på soffan, i vanlig ordning!
Älskar chevré & valnötter!
 

Quality-time

publicerat i Family living ❤️;
Idag skulle jag ha ätit middag med Maarit, men hon blev dålig så vi blev tvugna att ställa in. Lite tur var väl det eftersom Sam klev på beredskapen idag och var tvungen att åka iväg på jobb strax innan han skulle ha slutat, så barnen fick gå en timma längre på fritids och föris. Hade varit tråkigt att behöva gå ifrån middagen. Istället fick jag lite kvalitetstid med kidsen, som var fantastiskt snälla och sammarbetsvilliga!
Vi lagade fiskgratäng på torskrygg med potatismos, som kidsen älskade! Till eftrrätt blev det semlor som barnen fick knåpa ihop själva och sedan fick jag "hjälp" av Spencie med disken ❤️
Lagom till läggdags, när jag läste "The Twits" för kidsen kom Sam hem, som barnen längtat efter så ❤️ Speciellt Spencer, som fortfarande är i pappigaste laget. Han kom in och gosade med oss efter att ha slängt i sig en sen middag och sedan tittade vi på "New Girl".